lauantai 16. kesäkuuta 2012

Askarteluja

Menneellä viikolla innostuin askartelemaan kun ei muut käsityöt innostaneet. Selailin uusinta Tildan ateljeessa- kirjaa ja Ideoi ja toteuta kotoisa maalaistyyli-kirjaa ( Anna Örnberg). Sain tuon Tilda-kirjan Jujukerhosta kun en muistanut sitä perua ja  se osoittautuikin ihan hyväksi ostokseksi. Siinä on minusta paljon kivaa tekemistä.

Seuraavanlaisia tuotoksia sitten syntyi näiden kirjojen innoittamana.Kirpparilta löytämäni vanhat kellastuneet nuottivihkot pääsivät nyt käyttöön. Tulostin Isännän ja minun vanhempien kihlakuvat (ovat esiintyneet täällä aiemminkin eri projekteissa) ja teippasin ne nuottisivuille. Teippasin taakse yläreunaan kartonkisuikaleen jotta paperi ei repeytyisi.

Sitten tein enkelinsiipiä, siipien malli on Tildan.Nämä ovat kaksikerroksisia ja liimana käytin servettilakkaa, lakkasin myös ulkopuolet. Siipien väliin laitoin ohuen rautalangan pätkän, jotta siipiä voisi taivuttaa.
Yhdet siivet pääsivät koristamaan kirpparilta löytämääni taulua.
Tässäpä "homesiivet" ;)Tästä taulusta sain idean aikaisemmin esiintyneisiin kotitauluun sekä kihlaparin tauluun. Tämä on siis jo vanhempi löytö, en ole tainnut muistaa sitä vaan esitellä täällä.

Sitten Tildailuja. Innostuin kokeilemaan pienen lintuhäkin tekoa kartongista. Niitä syntyikin sitten kaksi kun vauhtiin pääsin.

 Kartongitkin ovat Tildaa. Ehkä himpun liian ohutta mutta ainakin sai hyvin tuon muodon häkkeihin. Minulla ei ollut nyt oikeaa Tilda-lintua, joten ompelin linnut itse. Ne ovat Tildan kaavan mukaan tehtyjä, jouduin vain pienentämään kaavaa että lintu mahtuu häkkiin.
Ohut rautalanka menee läpi koko "hässäkän" (myös linnun) ja sen avulla saa häkkiin kiristettyä tuon muodon. Ala- ja yläosassa on tuikkukynttilän kuoret jotka on päällystetty kartongilla.

Tässä vähän isommat kuvat.

 Tänään olin kirpparikierroksella ystävän kanssa ja tehtiin mukavia löytöjä aika paljon, niistä sitten tarkemmin joskus. Kiitokset seurasta ystäväin, oli mukava nähdä pitkästä aikaa!!!♥
Yhden löydön jo tuunasin kun se oli niin nopea tehdä.


Söpönen peltinen "tuplaruukku" pääsi toimittamaan neulatyynyn virkaa. Toiseen puoliskoon voi sitten kerätä mitä tarvitsee kulloinkin puuhissaan.

Mukavia kesäkuun päiviä teille kaikille!♥

terkuin

10 kommenttia:

 1. Ihastuttavia askarteluja ja tuunauksia! Silmä lepäsi ja nautti ideoista ♥

  Suloista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania!
  Ja tuo tuplaruukku on päässyt aivan mahtavaan käyttöön =D

  VastaaPoista
 3. Mukavia askarteluja olet tehnyt, nuo kuva "raameissaan" ja nuo linntuhäkit hienoja eikä ole moittimista enkelin siivissäkään.
  Oikein mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Hienoja olet totisesti askarrellut, minä jätin kirjastoon varaukseen tuon tilda kirjan..mutta vieläkään ei ole tullut sähköpostiin viestiä että kirjaa voisi jo lainata..tosin sanoin miehelleni, että taidan hankkia kirjan itselleni kaupasta, kun täällä ei ole kuin yksi kirja kirjastossa ja ne muutkin on monesti jo lainattu..ja tildasta tykkään, niin kyllä se oma on aina oma..
  Taidan minäkin kokeilla tuota lintuhäkkiä sitten :)
  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 5. Oletpa ollut ahkera! Ihanan romanttisia tuotoksia!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania tuotoksia! Minäkään en muistanus peruuttaa Jujun Tilda-kirjaa, mutta saatuani sen, ei kaduttanut yhtään! Ja nyt ihan innostuin, kun näin sinun tekemäsi jutskat!

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno tuplaruukku neulatyyny. Voi kun jossain törmäisin samantyyliseen astiaan niin heti haluaisin itselleni samanlaisen.

  VastaaPoista
 8. Kauniita askarteluja. Hauskoja nuo lintuhäkit :)

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kommenteista. Juu, kyllä tästä Tilda-kirjasta saa varmaan tekemisen iloa moneksi kerraksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥