maanantai 27. helmikuuta 2012

Vanhoista kirjoista rasia ja kello

Kaverilta sain vinkin vanhojen kirjojen tuunauksesta. Kun ei omassa päässä nyt tunnu uusia ideoita syntyvän niin innostuin sitten kokeilemaan tätä. Kirppareilta olen löytänyt muutaman halvan kirjan, joita raaskii tuunailla.

Nämä kaksi kirjaa ovat tosi paksuja enkä näitä ole vielä "tuhonnut", harjoittelin ensin ohuemmalla kirjalla.
Kirpparilta löysin myös tuon vanhan vihkon, johon on kauniilla käsialalla kirjoitettu laulujen sanoja vuonna 1939.Eikös olekin kaunis tuo kirjan sisäkansikin. Tätä ei tarvitse paljoa tuunailla sisäpuolelta ja päälikanteenkin riittäisi varmaan vain joku kuva. Oikealla lähikuvaa vihkosta.

Halusin tehdä rasian ja harjoittelin aukon leikkaamista ohuempaan kirjaan. Ensin liimasin sivut yhteen muutamasta kohtaa sisäpuolelta ja sitten lakkasin sivujen reunat  yhteen pariin kertaan kirjan ulkopuolelta ja annoin kuivua painon alla.
Käytin kirurgin veistä ja mattopuukkoa aukon leikkaamiseen. Kirurgin veitsellä saa siistimpää ja tarkempaa jälkeä mutta sen käyttö alkoi sattua käteen, joten käytin välillä isoa mattopuukkoa, josta saa tukevamman otteen. Jäljestä ei tullut kovin siistiä joten oli ihan hyvä harjoitella ensin ohuemmalla kirjalla. Olisikohan olemassa jotain sopivaa sahaa jolla saisi aukon leikattua siististi....Ei tullut otettua taaskaan "ennen"-kuvaa. Sitä kun jostain innostuu niin sitten tehdään urakalla, ei siinä kuvaustaukoja malta pitää ;)
Lakkasin muuten myös aukon reunat ja annoin kuivua painon alla.
Aukkopuolen koristelu oli aika lailla hakusessa ja loppujen lopuksi, monen kokeilun jälkeen,  maalasin kultamaalilla kirjan reunat ulkopuolelta ja sisäpuolelta sekä aukon reunat. Sitten pitsiä peittämään epätasainen leikkausjälki. Aukon pohjalle jätin kirjan sivun näkymään ja liimasin siihen kiiltokuvan.
Kanteen otin kopion lauluvihkosta ja lakkasin sen kiinni parin kiiltokuvan kera ja tietysti pitsiä lisukkeeksi. Liimasin pitsin tarkoituksella siten että se menee kirjan reunojen ulkopuolelle.


Tällainen tuli sitten päälikannesta. Lakkasin kannet pariin kertaan ja liimasin kuvan ja nurkkahelat paikalleen. Pitsikin näkyy kivasti tuolta kirjan  kannen alta.

Seuraava tuunaus olikin vähemmän työläs. Tämä kirja on niin kaunis sekä ulko-että sisäpuolelta, etten raaskinut tätä leikellä.


Lakkasin kannet pariin kertaan ja kiinnitin samalla kiiltokuvan nurkkaan, peittääkseni siinä olevan tahran.

Sitten tein nuo pisteet maalilla ja kun en saanut niistä kauniin pyöreitä niin laitoin loput numerot tarroilla.
Kirja pysyy hyvin pystyssä kun laittaa sen vähän auki ja sieltä välistä voi nähdä vaikka kuvan Emiliestä.
Tämä kirja on Runoilijan sydän ja siinä kerrotaan J.L.Runebergin ja Emilie Björkstenin rakkaudesta todistuskappaleiden valossa ja sen on koonnut Lauri Viljanen.
Toivottavasti ei tullut tuhottua kovinkin arvokasta kirjaa. Maksoi kirpparilla pari euroa, joten luulen ettei ole arvokas kirja kyseessä.....Tämän kollaasin myötä toivotan teille aurinkoisia talvipäiviä ja hyvää jatkoa, kevättä kohti mennään !! :)
                                             
                                                            ♥

18 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo kello kirjasta. Todella kaunis. Pitääpä kokeilla, ainakin minulla on jo kellon koneistoja.. kirjoja pitää hankkia. Mukavaa viikon jatkoa sinulle ;D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania !!!
  Auringon paistetta viikkoosi :)

  VastaaPoista
 3. Kuinka kekseliästä! Ja kuinka mahdottoman kauniita niistä tuli! Pitää kirjata ylös.. jos vaikka joskus innostuisi.. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita! Hyvä idea hakea harjoituskirjat kirpparilta, eivät sisällä tunteita samalla tavalla kuin omat tai perityt.

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon kommenteista ihanaiset!!!!♥

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavia! Jossain blogissa oli käytetty vanhoja kirjoja valokuva-albumeina, liimattu sivuja yhteen ja sinne sitten kuvia. Kirjojen nimet oli valittu vähän niin kuin matkakohteen mukaan tyyliin - Toscanan auringon alla. Hyvä idea sekin, mutta pahalainen, kun en tullut laittaneeksi blogia ylös, niin en muista enää, missä se oli. Minusta on mahtavaa, että nuo vanhat kaunokaiset pääsevät uudelleen käyttöön.

  VastaaPoista
 7. Ah ja ah Irma näitä sun tuunauksia! Ihanuutta!

  VastaaPoista
 8. Löysin vasta blogisi ja tänne täytyy palata uudestaankin! Molemmat kirja tuunaukset ihania, mutta tuollainen kello on ihan pakko tehdä (kunhan löytyy sopiva kirja) ;)

  VastaaPoista
 9. Nuo ovat, Irma, UPEITA!! Olet taitava ja idearikas!♥

  Ihanaa kevättalven viikonloppua! Nautitaan:))
  Halein, Marge

  VastaaPoista
 10. Hieno idea tuo kirjojen tuunaus.

  VastaaPoista
 11. Kirjojen uusi elämä! Niin kivoja ja kauniita.

  VastaaPoista
 12. Upea rasia! ja tuo kello on kertakaikkiaan mahtava idea, ja todella kaunis toteutus!

  VastaaPoista
 13. Ihania! Tuollainen tuunaaminen on ollut täälläkin suunnitelmissa pitkään, tytön kanssa aiottiin kokeilla rasian tekoa kirjasta, ohjekin on jossain tallessa. Tosi hienosti olet onnistunut, kaunis on lopputulos!

  VastaaPoista
 14. Ihania ideoita!
  Tuota kirjasta rasiaksi ideaa tekisi mieli kokeilla heti.
  Kirpparilla siis asiaa kirjapuolelle.

  VastaaPoista
 15. Oi, onko tuo ylimmän kuvan ylempi kirja Topeliuksen kootut kertomukset? Jos on, niin mikä osa? Minulta puuttuu yksi...

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille oikein paljon kommenteista!!!♥

  Paula, kirja on Eino Railon Koti virran rannalla.

  VastaaPoista
 17. Hei mistä hommasit kellokoneistosi ja paljonko maksoi? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Sinellistä hommasin, mutta en varmaksi muista mitä maksoi, oliskohan ollu 6-7 euroa??? Sinellin verkkosivuilta vois löytyä hinta.

   Poista

Kiitos kommentista! ♥